Maja 2010 je izšla nova knjiga

ALENKA MIHORIČ
PREPROSTO ROŽA

Zbirka sonetov in fotografij

 


naslovnica

Naslovnica

kazalo

Kazalo

notranjost

Notranjost

     
     

O avtorici:

Alenka Mihorič je rojena 1958 v Mariboru. OŠ je obiskovala v Limbušu, Dolu pri Ljubljani in Domžalah, gimnazijo pa v Kamniku. Diplomirala je iz računalništva na Univerzi v Ljubljani leta 1982. Osem let je službovala v Iskri Avtomatiki, nato pa kot profesorica informatike na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji v Ljubljani, kjer poučuje še danes.
V prostem času se ukvarja z botaniko (ustvarja spletno stran Flora Kamniškega vrha in aktivno sodeluje pri Botaničnem društvu Slovenije), planinarjenjem ter fotografiranjem (njene fotografije in članki so objavljeni v cca. 30 različnih publikacijah). Pesmi piše z daljšimi premori že od konca OŠ. Pesniška zbirka s fotografijami Preprosto roža je njen samostojni prvenec. Knjigo je tudi oblikovala sama.

Iz spremne besede pesnice Neže Maurer:

Pred nami so pesmi, v katerih divje cvetje divjih planin živi kot samostojen osebek (organizem, ki se druži in bojuje z vetrom, s pečino, pomanjkanjem vode in skope zemlje), ki s svojo lepoto in vonjem, s svojo izjemnostjo sredi skal vsak trenutek dokazuje, da je življenje dar.


Prva javna predstavitev knjige bo v sredo, 1. decembra 2010 ob 19. uri v Knjižnici Domžale. Vstop je prost, vabljeni!


Bi radi kupili knjigo? Promocijska začetna cena je samo 12 EUR (+poštnina)!

Pišite avtorici na naslov: kamniski.vrh[at]gmail.com*

V naročilu navedite ime in priimek, naslov ter število izvodov. Plačali boste po povzetju.

 


* namesto [at] seveda zapišite znak @
© Alenka Mihorič